Yedi ayrı şiirin birer dakikalık bestesinden oluşan ve sanatseverlere yeni bir alternatif sunan “7’li Berceste” geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bugüne kadar denenmemiş bir yöntemle müzik ve şiiri birleştiren çalışmanın dikkate değer bir özelliği de; bu yedi ayrı şiirin toplamda ortak bir duyuya sahip olması.

7’li Berceste çalışması; Şener Aksu, Barış Birol ve Elif Birol’un ortak çabasıyla ortaya konulmuş.

Şener Aksu “7’li Bercestenin Çıkış Noktasını Şöyle İfade Ediyor;

“İnsan zihni bir dönüşüme uğruyor ve her hangi bir estetik nesneye çok fazla odaklanamıyor. Geleceğin insanının daha kısa zamanlarda, daha yoğun estetik haza ilgi göstereceğini varsayıyoruz. Bu yüzden hem kısa hem de şiir ile müziğin birleştiği bir yoğunlukta yeni bir tarz geliştirmek istedik. Böylece Bercesteler ortaya çıktı. Bu denemenin ilgi görmesi halinde, bu yeni anlayışın çoğalacağını umut ediyoruz”

Çalışma Hakkında Bilgi Veren Barış Birol;  

“7 ’li Berceste çalışmasında kullanılan şiirler Divan’ı Lügat’it Türk’ün B maddesinden seçilen 7 sözcük için yazıldı.  Her şiir için ayrı bir enstrüman öne çekildi.  Böylece yedi şiir veya yedi şarkı toplamda tek bir şiir ya da tek bir şarkı gibi dinlenebilecek bir eser ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.  

“7’li Berceste” de yer alan şiirler, şairi Şener Aksu tarafından seslendirilmiş. Besteler, şarkı bölümlerini seslendiren Barış Birol’a ait. Aralarda Elif Birol’ da vokal olarak çalışmaya eşlik ediyor.

Tarih ve felsefe üzerine eğitimini tamamlayan Şener Aksu; tarih felsefesi, tarih, deneme, tiyatro, öykü, şiir ve roman alanlarında bugüne kadar otuzun üzerinde esere imza attı.  Akademi Gökyüzü ve Aydilisanat Dergilerinin rehberliğini üstlendi.  KOÜ Şiir Etkinlikleri Birimince düzenlenen “I. Ulusal Şiir Kongresi” ni düzenleyenlerden biridir. Şiir kitaplarıyla iki ödül alan Aksu, resim alanında da bir ödüle sahiptir. Heykel, resim ve fotoğraflara yazdığı şiirlerle ortak sergilere katıldı. Şiirleri İngilizce ve Romence’ye çevrildi. Bir süre Ekinoks Yayınları’nın yayın yönetmenliğini üstlenen Aksu, halen Aydilisanat Yayınları’nın yayın yönetmenidir. Murat Yamandır ve özellikle Barış Birol şiirlerini besteledi. Gönüllü olarak birçok atölyeler açtı.

Karamürsel’de “Ardo Kültür ve Sanat Derneği” nin kurucu ve yöneticisi olan Barış Birol; beste çalışmalarını sürdürürken, İstanbul’da birçok mekanda müzik programları yaptı. Gitar, Basgitar, Ud, Buzuki gibi birçok enstrümanla çalıştı. Pandemi sonrası bestelerini kaydetmeye ve yayınlamaya başladı. İlk olarak “Kalbim Senin” adlı eseriyle tüm dijital platformlarda yer aldı ve yeni eserlerle paylaşımına devam etti.  Daha sonra kendi stüdyosunu kurarak aranjörlük yapmaya başladı. Ertem Müzik etiketiyle ”Rastlantı” albümünü yayınladı. Yaklaşık on üç yıl PEKSAD derneğinde hocalık ve yöneticilik yaptı.

2023 yılında kurduğu ARDO KSD (Armoni Kültür Sanat Derneği)’ nin başkanlığını sürdürüyor. Piyano, keman dersleri başta olmak üzere pek çok öğrenci yetiştirdi, Güzel Sanatlar Lise ve üniversitelerine öğrenci hazırladı.

İstanbul Doğumlu Olan Elif Birol On Yedi Yaşında Müzik Hayatına Şarkı Söyleyerek Başladı

Ruhi Su Kültür Vakfında şan, solfej ve bağlama eğitimi aldı. TRT Radyo ve Televizyonunda şef, bağlama ve ses sanatçısı olan Mehmet Erenler’ den Bağlama dersi aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi mezunu.  Cam tasarımı üzerine çalışmalar ve cam endüstrisi ve sanatı üzerine meslek lisesinde ve farklı eğitim öğretim kademelerinde öğretmenlik yaptı.

Çeşitli müzik kurumu ve okullardan piyano ve yanflüt eğitimleri aldı. Birçok mekanda uzun yıllar canlı müzik yaptı. Barış Birol ile birlikte albüm çalışmalarında yer aldı. 

7’li Berceste’ye Spotyfy, Youtube ve diğer tüm dijital platformlarından ulaşılabilir.